Behendigheidsproef Kotterweekend Hoorn 2017

Vrijdagmiddag 15 september verzamelen een tiental kotters van Stichting Kotterzeilen en Kotterbehoud. Veel afmeldingen deze keer door het weer.

Eerst staat een lekker aankomstborrel aangevuld met gebakken vis op het programma.

Bij de palaver zaterdag staat er een mooi windje SSW 3. De kotters gaan een behendigheidsproef houden met onder ander het oppikken van een joon.

De kleine en lichte Torr Mor vliegt weg met meer dan zes mijl vaart. De Baukje, Hellesund en Fruition vechten om de tweede plaats bij de ronding.  De Zeemeeuw WR 8 en Oude Dibbes volgen, maar al snel blijkt er dat er te weinig wind staat om echt snelheid te krijgen.

De Fruition rondt na de Torr Mor als tweede, de Hellesund als derde, de Baukje als vierde, Oude Dibbes en de WR8 Zeemeeuw volgen.

De snelste kotter haalt de laatste kotter op. Vervolgens haalt de tweede kotter de volgende laatste kotter op. Dit gaat dan door voor de volgende kotters.

Dit pas na dat de joon die overboord is gezet door de langzaamste kotter is opgepikt door de snellere kotter. Gezamenlijk gaan ze na de finish na de ronding. De gemiddelde tijd van de twee kotters bepaald de klassering. De Baukje en de Hellesund zijn het snelste koppel. Goude Puts gaat naar de Baukje.

Het mag bekend zijn dat de kotters over het algemeen niet uitblinken over een goede wendbaarheid onder zeil. Dus zo’n behendigheidsproef is een hele uitdaging. Kunnen terugzien op een mooie zeilmiddag, windje drie droog en een kalme zee/ weinig deining op het Hoornse Hop.

Er wordt nog lang onder het genot van een drankje nagepraat.De Hout Moet aanmoedigingsprijs 2017,genaamd naar Wil Haring, gaat naar de Fruition.cor bolt