Winterklus administratie SKZ          feb 2021

Informatie centraal

De informatie van de aangemelde kotters bij Stichting Kotterzeilen en Kotterbehoud lag op verschillende plaatsen. Soms in een analoge papieren map aanmeldingen, dan weer in een analoge papieren map schouwgegevens. En natuurlijk van een aantal kotters een digitale map in de PC, op de harde schijf. Niet erg overzichtelijk natuurlijk.

Alle analoge en papieren gegevens zijn gescand. Documenten, foto’s, zeilplannen en veel meer. Veel interessante historische materiaal zat er onder. Een waardevol bezit voor de behoudsorganisatie SKZ. Per kotter is er één digitale map aangemaakt waar nu al de informatie van de kotter centraal is opgeslagen. Hopen dat we minder hoeven te zoeken.

Plan is om de zeilplannen op de SKZ-website te zetten.

 

Website SKZ

Met de informatie is de historie van de kotters zoveel mogelijk bijgewerkt op de website SKZ. Controleer dit en als er onjuistheden op staan willen we dat graag weten zodat we dat kunnen aanpassen. Visserijnummers kunnen nu ook worden ingevuld als ook RVEN-nummer en status Register.

Register Varend Erfgoed Nederland

Voor Register Varend Erfgoed Nederland zijn er ca 180 ingeschreven kotters in het nieuwe register gezet. Vooraf zijn alle gegevens gecontroleerd. Met name de werfgegevens, visserijnummers, afmetingen zijn gecheckt en zo nodig aangepast.

Als een kotter bij twee behoudsorganisaties staat vermeld kan dit lijden tot een conflict. De gegevens van beide behoudsorganisaties moet gelijk zijn namelijk. Dit wordt een voor een gecontroleerd en waar nog aangepast.

Staan ook website verwijzingen op de Registerwebsite, verrijkingen, naar een website van de desbetreffende kotter. Verrijking naar andere gegevens bronnen. Controleer dat ook svp en geef een seintje als het niet correct is.

Op de website SKZ

Voor een aantal kotters geen verwijzing. Omdat deze nog niet op de SKZ-website staan.

Doe het graag om een volledig beeld te krijgen van onze kotters en geef even een seintje

Nieuwe aanmeldingen komen altijd op de website SKZ te staan.

Door de “lockdown 2021” was er tijd en ruimte om dit klusje uit te voeren.
.

Vragen en opmerkingen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

cor