Description

Eikenhouten Thonier zoekt nieuwe eigenaar.

De Jean Michelle is een eikenhouten 2-mast Thonier. Gebouwd in 1943 door de bekende botenbouwer Vernazza op het strand in La Rochelle. Afmetingen 10 meter lang, 3, 5 meter breed en een diepgang van 1,2 meter.
Voorzien van een goed lopende DB2 Baudouin dieselmotor met originele luchtfles om te starten.

De romp is grotendeels vernieuwd: geheel nieuw dek (lariks op eiken), opbouw (douglas) en reling (eiken en grenen)  De huid (25mm eiken) is voor 80% nieuw, de spanten (eiken) zijn waar nodig vernieuwd of gedubbeld. Alles in de originele afmetingen en dikten.
De masten zijn nieuw (douglas) en nog zonder beslag. De boegspriet, de stengen, gieken en gaffels zijn opgeknapt en in goede staat.

Het hele tuig voor deze 2 master met topzeilen, kluiver en buitenkluiver is aanwezig: de zeilen (10 stuks inclusief halfwinder), alle nodige (houten)blokken, inclusief 24 jufferblokken. Het staand want is oud en aan vervanging toe (nieuw staaldraad en ogen voor de verstaging is aanwezig). De lijnen van het lopend want zijn aan vervanging toe.

Ik heb het schip in 2001 gekocht als restauratieproject en heb er de afgelopen 17 jaar met veel plezier aan gewerkt. Timmeren is mijn passie. Nu het tuig er op geplaatst moet worden is passie voor zeilen nodig. Ik vaar af en toe maar heb hier de kennis en aandacht niet voor. Vandaar dat ik het schip graag over draag aan iemand met passie voor historie en zeilen en die het tuigen en afmaken van dit schip als een uitdaging ziet.

Alle historische gegevens van de bouwer en voormalige eigenaren zijn aanwezig.
Het schip staat op de werf Peters in Angeren, Nederland.

De restauratie is te zien op www.stevengerritsen.nl bij “restauratie van een thonier”.
Reacties aan info@stevengerritsen.nl


De bovengenoemde prijs is puur omdat er iets in het veld moet staan.

Bod gevraagd.
Used

Contact

Steven Gerritsen
Telefoon: 06 14529231
6828 E
Arnhem
www.stevengerritsen.nl
Write Form

Jean Michelle kotter te koopJean Michelle kotter te koopJean Michelle kotter te koopJean Michelle kotter te koopJean Michelle kotter te koop