Description

De Primus, of Y132 is een mosselkotter uit 1908 en is dan ook varend erfgoed.

Afmetingen: 17,50 x 3,75 x 1,50
Doorvaarthoogte 3,50
De Primus is daarmee geschikt voor alle Franse binnenwateren!

Interieur:
De stuurhut biedt een heerlijke beschutte plek bij alle weersomstandigheden. Naast de schipper kunnen 3 passagiers zich comfortabel op de bank installeren. Door een afstandsbediening is ook buiten sturen mogelijk.
Aan apparatuur is aanwezig: Marifoon, Dieptemeter, GPS, Instrumentenpaneel voor de motor, controlepaneel voor lichtnet.

Leefgedeelte;
Vanuit de stuurhut dalen we af naar de sfeervolle kajuit. Hier is een complete keuken, een klein bureau/navigatiehoek, en zitgelegenheid voor 8 personen rond de massieve tafel. De oliekachel houdt het schip in alle seizoenen behaaglijk warm. Naar achter toe in een afgescheiden ruimte bevinden zich douche en toilet. Warm water via de boiler.
Naar voren toe bevinden zich 6 comfortabele slaapplaatsen, waaronder een ruime 2 persoonskooi. Eventueel kunnen nog 2 mensen in de kajuit slapen en is er plaats voor 1 slaper in de stuurhut. Voor zijn ook de 4 watertanks weggewerkt. Er kan 1000 liter worden ingenomen.
In het leefgedeelte, slaapgedeelte en douche/toilet is stahoogte.

Via het achterdek is toegang tot het motorruim. Hier treffen we de 150 PK Volvo Penta met Twin Disk keerkoppeling. De brandstoftank bevat 400 liter. Tevens een generator van 4,5 KvA. Door de omvormer is 220, 24 en 12 volt beschikbaar. Er zijn 2 startaccu's en 2 lichtaccu's. Rond de motor is stahoogte en alles is zodoende gemakkelijk bereikbaar. De motor heeft regelmatig service gehad van de firma Kleijer te Amsterdam.

De onderhoudstoestand is goed: laatste hellingbeurt 2016. Papieren aanwezig. Schilderbeurt 2018.

Het schip heeft brede gangboorden en een verschansing rondom. Het is hierdoor een veilig en ook heel kindvriendelijk schip.
Voor bevindt zich een betrouwbare ankerinstallatie. Via een luik is de kettingbak/berging bereikbaar. De opbouw is laag gehouden en biedt overal goede loop en zit mogelijkheden. Voor de stuurhut bevinden zich 2 bergkisten waarop het ook goed toeven/sturen is. Aanwezig is een hydraulische kraan, geschikt voor het aan boord brengen van een bijboot of motorfiets (of andere noodzakelijkheden). Het achterdek biedt een prima verblijfplaats voor gemakkelijk 10 personen. Kortom een heerlijk schip dat overal in Europa kan varen en geschikt voor alle seizoenen.

Waar hebben we zoal gevaren: Heel Nederland, bijvoorbeeld Oud en Nieuw op Terschelling. Buitenom naar Frankrijk en binnendoor terug. Via Maas en Canal de L'Est naar Nancy en via Moezel en Rijn weer terug. Verder naar het zuiden is prima mogelijk. Ook mogelijk, via het Mittelland Kanal naar Berlijn en via het Kielerkanaal naar het Gotha Kanaal, Zweden
Good

Contact

Rob Bakker
Telefoon: 0653682370
amsterdam
loyalyachts.com/gebruikte-boten/145676/viskotter-ye-132--381002-dutch-barge/
Write Form

markante kotter Y132 te koopmarkante kotter Y132 te koopmarkante kotter Y132 te koopmarkante kotter Y132 te koopmarkante kotter Y132 te koopmarkante kotter Y132 te koopmarkante kotter Y132 te koopmarkante kotter Y132 te koopmarkante kotter Y132 te koopmarkante kotter Y132 te koop